Comunicat – privind bugetul orașului Costești pe anul 2024

Anunțuri

Comunicat

Privind bugetul orașului Costești pe anul 2024

În anul 2024, orașul Costești beneficiază de un buget consistent, bazat în special pe atragere de fonduri europene, guvernamentale, județene și sume din bugetul local.

Este asigurat bugetul de funcționare în ceea ce privește instituțiile subordonate autorității publice locale, instituțiilor de învățământ, cultură, salubrizare, gospodărire locală și întreținere domeniul public.

Cel mai important pentru dezvoltarea orașului,  este bugetul alocat secțiunii de dezvoltare.

Pentru obiectivele de investiții s-au alocat următoarele sume:

-34.021.020 lei fonduri UE

-11.211.460 lei finanțare națională

-6.182.440 lei excedent buget local.

TOTAL: 51.441.230 lei (peste 10 mil. euro)

Proiectele de reabilitare energetică a clădirilor instituțiilor de învățământ, dotare cu mobilier și echipamentele digitale a acestora, sunt în faza de licitație.

Proiectele de digitalizare a orașului, de reabilitare a primăriei și casei de cultură, de asemenea sunt în faza de implementare.

Toate aceste proiecte au fost inițiate și susținute de instituția primarului cu aparatul de specialitate.

Majoritatea contractelor de finanțare au fost semnate cu ministerele de resort în urmă cu aproximativ doi ani, dar parcursul acestora a fost conform graficului stabilit de ministere.

Știu că durează mult, dar acestea sunt procedurile , pe care trebuie să le respectăm.

Proiectul de asfaltare pentru străzile Progresului, Metalurgiei, Mărgăritarului și Fundătura Salcâmi, a fost inițiat de instituția primarului și a primit finanțare națională.

Licitația s-a terminat în luna noiembrie 2023, s-a predat P.T. în luna decembrie, iar în câteva zile va începe efectiv execuția  lucrării.

De asemenea , un alt proiect mare pe care l-am anunțat este cel de canalizare pentru satele aparținătoare și cartiere.

Aici, licitația s-a ținut la nivel de județ, la operatorul de apă, cu întârzieri foarte mari, dar nu a depins cu nimic de autoritatea  publică locală această întârziere.

Tot ceea ce se va realiza prin acest proiect,  și,  repet pentru cei care încearcă să ducă în eroare cetățenii, aparține domeniului public al orașului Costești și înseamnă modernizarea și extinderea sistemului de apă și canalizare.

Lucrarea începe în luna martie , din satul Podu Broșteni, vom continua cu Broșteni, Lăceni și  Zorile.

După aprobarea bugetului, am demarat lucrările de modernizare la piața orașului Costești.

În curând vom începe și lucrarea de profilare  și pietruire a străzilor din satele aparținătoare. Vom demara lucrarea de  sistematizare a străzilor din centrul orașului, cu indicatoare și marcaje, iar pe parcursul anului 2024, instituția primarului va pune în aplicare HCL privind execuția bugetului orașului, cu toată lista privind obiectivele , pe care o atașez acestui comunicat.

Referitor la ședința Consiliului Local al orașului Costești, vă informez că majoritatea amendamentelor partidelor PSD,  PNL, USR, PRO România și PER, au fost introduse în buget, și cu toate acestea, acest buget a fost votat de  consilierii PSD, PRO România, USR și PER, fără consilierii PNL și PPUSL.

Mulțumesc consilierilor care au votat pentru bugetul orașului Costești .

Cu stimă,
Ion Baicea,
Primarul orașului Costești

 

ANEXA 4 – LISTA OBIECTIVELOR DE INVESTIȚII PE ANUL 2024 CU FINANȚARE PARȚIALĂ SAU INTEGRALĂ DE LA BUGETUL LOCAL  

Print Friendly, PDF & Email