Femeile din Costești, Argeș, vor beneficia de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin

Anunțuri Direcția de asistență socială

Femeile din Costești, Argeș, vor beneficia de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin 

Primăria Orașului Costești Argeș, prin Direcția de Asistență Socială, încheiat un protocol de colaborare cu Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu (INSMC), Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii De Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN) pentru implementarea unui proiect in cadrul căruia femeile din localitate pot beneficia de testare gratuită Babeș Papanicolau și HPV.

Ca urmare a afilierii Spitalului Orășenesc Regele Carol I și a protocolului semnat între partenerii proiectului și Primăria Orașului Costești Argeș, femeile din localitate, incluzându-le și pe cele din grupuri vulnerabile, vor beneficia de screening gratuit (Test Babeș Papanicolau – 24-29 ani si HPV 30-64 ani) cu scopul depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Programări pentru recoltarea celor două teste medicale se pot face la nr de telefon: 0248673550 interior 21, iar informații suplimentare se pot obține de la Direcția de Asistență Socială – 0733.022.430 (între orele 9-16).

Testarea este parte a unui program complex de prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin. Acesta se desfăşoară ȋn cadrul proiectului Screening pentru Cancerul de Col Uterin şi Tratament precoce (SCCUT), finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman, ȋn care sunt vizate peste 170.001 de femei din cele 7 judeţe ale regiunii Sud-Muntenia (Argeș, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova și Teleorman), până la sfârșitul lunii noiembrie 2023.

Sănătatea locuitorilor din orașul Costești Argeș reprezintă o prioritate pentru noi. De aceea, suntem oricând deschiși pentru colaborări cu instituții de prestigiu la nivel național, precum Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu și ONG-urile partenere ale proiectului SCCUT, proiect dedicat in mod special femeilor din comunitatea noastră, dar cu implicații asupra tuturor cetățenilor. Știm cu toții că o femeie sănătoasă este o femeie care are mai mare grijă de familia ei! Ne bucurăm că Spitalul Orășenesc Carol I din orașul nostru este afiliat proiectului SCCUT și că femeile cu vârsta între 24 și 64 de ani vor putea face teste medicale gratuite, extrem de importante pentru păstrarea sănătății!”, a declarat Dl. ing. Ion Baicea, Primar Costești Argeș.

Print Friendly, PDF & Email