INFORMARE ! Prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgenta, nr.57 din 07 decembrie 2020

Anunțuri Situații de urgență

    INFORMARE !

 

Prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgenta, nr.57 din 07 decembrie 2020, se prelungește suspendarea activitatilor care impun prezenta fizica a prescolarilor si elevilor in unitățile de învățământ si continuarea activităților didactice in sistem on-line, pentru perioada 09.12.2020 – 23.12.2020.

Prin Hotărârea nr.61 a C.J.S.U.Arges din 04.12.2020;

 Pentru orașul COSTEȘTI se impun următoarele  RESTRICȚII!

– Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor  .

– Este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare doar pentru persoanele cazate în aceste unități .

–  Se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective aparținând operatorilor economici, cu condiția limitării la cel mult 3 cumpărători aflați simultan în incinta spațiului respectiv și cu asigurarea obligatorie a unei distanțe minime de 2 m între persoanele aflate în zona casei de marcat.

– Măsurile prevăzute    se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent  .

– Este interzisă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc  .

– Sunt interzise activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte .

Se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor de tip discount și de proximitate, în supermarketuri și hypermarketuri astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană prin raportare la maximum 30% din suprafața liberă a spațiului comercial (suprafață utilizabilă de către clienți și neacoperită de rafturi, vitrine sau alte elemente de mobilier), precum și o distanță minima de 2 m între persoane în zona caselor de marcat.

Măsurile  intră în vigoare începând cu data de 07.12.2020, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile.

 

PRESEDINTELE C.L.S.U. COSTESTI

                  Primar,

Ing.Ion BAICEA

Insp.prot.civ.

Aurel GHITA

 

 

Print Friendly, PDF & Email