C O M U N I C A T 

Anunțuri

C O M U N I C A T            

Un candidat,  pentru functia de primar la alegerile din 09 iunie 2024, lanseaza in spatiul public informatia eronata ca asociatiile de proprietari pot fi finantate de catre primar din bugetul local pentru curatarea si deratizarea subsolurilor blocurilor din orasul Costesti ma vad nevoit sa fac urmatoarele precizarii:

Legea 196/2018, privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatilor de proprietari si administrarea condominiilor, statueaza in sectiunea a 3-a ”raportul dintre autoritatile administratiei publice si asociatiile de proprietari„ .

Potrivit actului normativ mai sus citat, art. 10,

(1) Autorităţile administraţiei publice locale organizează în cadrul aparatului de specialitate al primarului un compartiment specializat în sprijinirea, îndrumarea şi controlul asociaţiilor de proprietari.

(2) Autorităţile administraţiei publice locale, prin compartimentele prevăzute la alin. (1), asigură, la cerere, informarea asociaţiilor şi proprietarilor din condominii cu privire la cadrul normativ privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari.

(3) Compartimentele prevăzute la alin. (1) informează asociaţiile de proprietari cu privire la interdicţiile prevăzute în regulamentul local de urbanism sau în regulamentele de intervenţie aferente zonelor de intervenţie prioritară, aplicabile condominiilor, stabilite în cadrul programelor multianuale destinate creşterii calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, de reabilitare termică şi de reducere a riscului seismic al construcţiilor existente, precum şi cu privire la obligativitatea montării contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuală, conform legislaţiei în vigoare.

Spre corecta  informare a locuitorilor din cele 11 asociatii din orasul Costesti, am venit cu aceste precizari, si va adresez rugamintea sa nu va lasati inselati de promisiunile electorale, facute fara sustinere legala de catre unii candidati la functia de primar.

Cu aleasa pretuire,
Primarul Orasului Costesti,
Ing. Ion BAICEA

Print Friendly, PDF & Email