INFORMARE

Știri

Cabinet primar

INFORMARE

Pentru lămurirea unor informații care au apărut în spațiul public, postate de unii politicieni , prin care au dorit să sperie cetățenii orașului Costești referitor la anularea de către instanță a  HCL privind aprobarea PUG al orașului Costești și interdicția de construire locuințe în zona minimă de protecție sanitară de 1500 m, aduc următoarele precizări:
În urma recursului împotriva Hotărârii  nr.770/2023 dată de Tribunalul Argeș,  conform Hotărârii nr.515/23.05.2024, emisă de Curtea de Apel Pitești, primăria orașului Costești a câștigat procesul prin care s-a dispus:
,, Admite recursul, casează sentința și în rejudecare respinge cererea. Obligă intimata (MACRO SUIN SA)  la plata sumei de 7340 lei cheltuieli de judecată către recurenți. Definitivă. Pronunțată conform art.402 teza II Cod procedură civilă ‘.
          Referitor  la dosarul aflat pe rolul instanțelor de judecată în care primăria are calitate de pârât, iar Parohia Costești are calitatea de reclamant , conform Hotărârii nr.318/2024, emisă de Tribunalul Argeș
( care nu a fost redactată pânâ în prezent), a fost anulată în parte HCL nr.43/2017.Menționez că procesul va continua, hotărârea instanței nefiind definitivă.
Indiferent de cine va câștiga acest proces, terenul va rămâne în continuare în administrarea Catedralei Costești și investițiile primăriei vor continua pe acest teren.

Cu stimă,
Primar,
Ing.Baicea Ion

Print Friendly, PDF & Email