Concursul Interjudețean de Educație Rutieră ,,Țușcă Ludovic – COPIII  ȘI SIGURANȚA RUTIERĂ”,ediția a XII-a

Anunțuri Știri

Sâmbătă , 25 mai 2024, ora 9,00, domnul primar al orașului Costești, ing. Baicea Ion, a dat startul celei de a XII-a ediții a Concursului Interjudețean de Educație Rutieră ,,Țușcă Ludovic – COPIII  ȘI SIGURANȚA RUTIERĂ”,  la care participă echipaje din 12 județe ale țării: Arad, Argeș, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Mureș, Sibiu, Teleorman și Tulcea.

Concursul a fost organizat  de Primăria orașului Costești, Consiliul Local al orașului Costești, Casa de Cultură a orașului Costești și Școala Gimnazială nr.1 Costești, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Argeș și Inspectoratului Județean de Poliție  Argeș, coordonatorul principal al acestuia  fiind doamna învățător Daniela Niță, instructorul echipajului Școlii Gimnaziale nr.1 Costești, care a obținut rezultate prestigioase pe plan national, ultimul fiind realizat în anul 2023, unde a obținut Locul I.

Festivitatea de deschidere a început  cu intonarea Imnului de Stat al României, după care, coordonatoarea concursului, doamna Daniela Niță, a prezentat echipajele și indrumătorii acestora, scopul, obiectivele și desfășurarea probelor de concurs.

În final, domnul primar, ing.Ion Baicea a deschis oficial concursul, nu înainte de a ține un moment de reculegere în memoria domnului profesor Țușcă Ludovic, care în anul 1971 a înființat în cadrul Liceului Teoretic Costești, cercul de ,, Educație Rutieră “ și prima patrulă școlară de circulație din orașul Costești.

Din anul 1974 și până în prezent, echipajele din Costești au obținut rezultate remarcabile pe plan național și internațional, activitatea de educație și siguranță rutieră fiind continuată cu succes acum,  de doamna învățător Daniela Niță.

În urma desfășurării probelor de concurs a rezultat următorul clasament:

locul I   –   Școala Gimnazială nr.1 Costești :

locul  II –   Școala Gimnazială ,,Coresi “ Târgoviște- județul Dâmbovița :

locul III –   Școala Gimnazială   Lunca  Priporului Nehoiu – județul Buzău: 

– locul IV –   Școala Gimnazială   nr.29 Galați  – județul Galați

– locul V-   Școala Gimnazială   ,,Nichifor Ludovig Niculiței “- județul Tulcea:

– locul VI – Liceul Teoretic ,, Mihai Veliciu “ Chișineu Criș- județul Arad .

         Au fost întocmite clasamente individuale la următoarele probe de concurs: Teorie, Poligon, Parc – Școală.

Toți participanții la concurs au primit din partea organizatorilor premii, cupe, medalii și distincții.

Ediția din acest an s-a bucurat și de această dată de aprecierea invitaților, adresând mulțumiri și felicitări organizatorilor pentru reușita impecabilă a acestei competiții.

         

 

Print Friendly, PDF & Email