INFORMARE privind exercițiul de alarmare ”Miercurea alarmelor”

Anunțuri Situații de urgență

PRIMĂRIA ORAȘULUI COSTEȘTI
CABINET PRIMAR

INFORMARE

Ieri 28 februarie, am sărbătorit 91 de ani de Protecție Civilă în România, iar Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a organizat la nivel național exercițiul de alarmare ”Miercurea alarmelor”, al cărui scop este verificarea funcționării sistemului de alertare a populației în situații de urgență.

Conform legislației în vigoare privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare și alarmare în situații de protecție civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

Sistemul de alarmare al orasului Costesti este constituit din 6 sirene electrice de 5,5 kw si o sirena electronica de 1200w, actionate in sistem centralizat  de la nivel national, judetean si local. Este un sistem nou, potrivit cerintelor internationale a carui  achizitie a  fost realizata cu fonduri publice prin grija sefului protectiei civile al orasului Costesti, domnul primar, ing. Ion BAICEA si a Consiliului Local Costesti

Locuitorii  orasului Costesti și cei din județele țării au auzit semnalul ”alarmă la dezastre”, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Va informam pe aceasta cale, ca înștiințarea, avertizarea, prealarmarea și alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale, precum și pentru limitarea efectelor dezastrelor.

“Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.
Ce înseamnă fiecare sunet de alarmă
Semnalul prealarmă aeriană se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
Semnalul alarmă aeriană constă în 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
Semnalul alarmă la dezastre este compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
Semnalul încetarea alarmei este un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute,

Cu stimă,
Presedintele Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta
al orasului Costesti
PRIMAR,
Ing. Ion BAICEA

Compartimentul Situatii de Urgenta-MonitorizareVideo
Insp.prot.civilă
Aurel GHIȚĂ

Print Friendly, PDF & Email