Consiliul Local Costești
Relații cu publicul
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Înregistrează-te

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă
Statistici Site
Ziua Natională a României, 1 decembrie 2015
1 DECEMBRIE 2015, Ziua națională a României

La 97 de ani de la Marea Unire, orașul Costești a cinstit astăzi eroii.
Astăzi, 1 decembrie 2015, în orașul Costești a fost sărbătoare. Au fost cinstiți înaintașii care și-au dat viata pentru apărarea și libertatea poporului român.
Incepând cu ora 09.00 au fost depuse coroane de flori la monumentele eroilor costeșteni de către Primăria și Consiliul Local Costești, de către membrii partidelor politice, Poliție, Pompieri, Jandarmerie și reprezentanți ai școlilor.
Legătura spirituală dintre Biserică și acest eveniment s-a materializat într-un moment comemorativ realizat de preoții din oraș, care au săvârșit o slujbă de pomenire în memoria eroilor care s-au jertfit pentru întregirea neamului și idealurile de unitate ale românilor de pretutindeni.
În continuare Primarul orașului Costești, ing. Ion Baicea și Președintele Consiliului Județean Argeș, Grigore Florin Tecău, au premiat cu diploma de onoare,pe Liviu Botofei și Iulian Lazăr, cetățeni ai orașului Costești, cei doi tineri paramedici ai Brigazii de Pompieri SMURD care fost în prima linie la intervenție și au salvat vieți omenești în cumplita tragedie din Club Colectiv din București.
Elevii școlilor din Costești și Clubul Copiilor Costești - Director Sofia Vasilescu, au oferit celor prezenți un program de cântece patriotice, program ce a emoționat întreaga asistență, iar în încheiere Casa de Cultură Costești și Ansamblul Mugurelul Junior au prezentat un program de dansuri populare din zona orașului Costești.
Primăria orașului Costești a comemorat faptele de vitejie ale eroilor noștri, de Ziua Națională a României, așa cum o face de câte ori are ocazia. Mulțumim tuturor participanților care au fost alături la acest eveniment de mare însemnătate pentru întreg poporul roman.

La mulți ani România, La mulți ani Costești!, s-a adresat celor prezenți edilul din Costești, ing. Ion Baicea.